marți, 3 august 2010

Beneficiile cumpararii unei masini second hand.

In zilele de azi sa ai o masina nu mai este considerat un lux, ci o necesitate. In ciuda cresterii costurilor pentru combustibil, obtinerea propriului vehicul este inca optiunea preferata pentru majoritatea oamenilor. In afara de confortul pe care ti-l da autoturismul tau, acesta iti ofera si siguranta, deoarece nu mai trebuie sa stai in locuri foarte nesigure, alaturi de oameni dubiosi, cum ar fi metroul sau statiile de tren, tramvai sau autobus.
Asa ca, obtinerea unui vehicol are doar argumente pozitive; cu toate acestea, obtinerea unei masini noi sau second hand implica o gramada de taxe. Exista unele persoane care se decid sa-si cumpere o masina noua, fara nici o ezitare. De asemenea, exista altii care isi pot permite sa-si cumpere o masina noua, dar se decid sa-si cumpere un vehicul utilizat. Deci, ce este asa de tentant la autoturismele de ocazie? Ce beneficii poti avea daca decizi sa-ti cumperi o masina second hand?
Pretul. Daca vrei sa economisesti niste bani, orice diferenta de suma intre un automobil nou si o masina mai veche este semnificativa. Fara indoiala, obtinerea unei masini noi este mult mai costisitoare decat obtinerea unei masini vechi. De fapt, diferenta de valoare este in mare masura semnificativa, deoarece pretul masinilor noi a crescut foarte mult in timp. In plus, exista o multime de masini folosite pe care le poti obtine fara a cheltui prea multi bani.
Deaprecierea. In cazul vehiculelor utilizate, nu trebuie sa-ti faci griji ca pretul masinii va scadea cu cel putin 30% in doar cativa ani. La urma urmei, vehiculelor utilizate sunt deja deapreciate, iar deaprecierea este destul de mare.
Fiabilitatea. Este destul de ironic, dar adevarat. Masinile folosite sunt de fapt mai fiabile astazi decat au fost la inceput. In afara de faptul ca aceste autoturisme sunt deja testate in termeni de performanta si durabilitate, masinile mai vechi sunt mai rezistente decat masinile noi din cauza tipului de material folosit la fabricarea lor.
Negociabilitatea. Cand cumperi masini noi, nu poti sa negociezi prea mult. Spre deosebire de autoturismele uzate, in cazul carora, daca esti un bun negociator, poti sa-l convingi pe propietar sa-ti faca o reducere considerabila. Mai mult decat atat, chiar si conditiile de plata pot fi negociate si convenite de catre ambele parti destul de usor.
Garantia. Daca esti destul de norocos, ai putea gasi o masina mai veche dar care este inca in garantie. Cand acest lucru se intampla, poti sa consideri ca ai obtinut o „masina noua” la pretul unei masini vechi. In plus, toate reparatiile majore pot fi acoperite in continuare de garantie.
Flexibilitate. Cand cumperi o masina veche, o alegi in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie. Daca te-ai decis, la o anumita marca, care sa se incadreze in bugetul tau, poti obtine un model mai nou sau un pret mai mic decat bugetul pe care l-ai alocat, prin negociere. Ca atare, o masina folosita iti ofera flexibilitate in luarea unei decizii si de asemenea in ceea ce priveste bugetul.